Mercedes планира да увеличи използването на възобновяема енергия, за да задоволи 70%

...
Mercedes планира да увеличи използването на възобновяема енергия, за да задоволи 70%
Коментари Харесай

Mercedes ще произвежда коли само с възобновяема енергия

Mercedes възнамерява да усили потреблението на възобновяема енергия, с цел да задоволи 70% от общите енергийни потребности в своите индустриални обекти. В момента възобновимите енергийни източници съставляват 45% от общата сила, употребена в заводите на компанията (на фотографията долу е заводът в Мюнхен). Производителят също по този начин разгласи, че се стреми към 80% понижаване на излъчванията за личното си произвеждане до 2030 година
Прочетете още
Целта е до 2039 година всички индустриални фабрики на Mercedes в международен мащаб да бъдат на 100% възобновима енергия с нулеви излъчвания.

Mercedes-Benz заяви, че е подписал Споразумение за закупуване на електрическа енергия (PPA) с испанската Iberdrola за 140 мегавата (MW). Вятърната плантация, която ще зарежда Mercedes с сила, се нарича Windanker и е ситуирана в немските води на Балтийско море.

Проектът с  мощ 300 MW се чака да бъде пуснат в деяние през 2026 година,  като ще бъде от 20 вятърни турбини с мощ 15 MW. Тази мощ ще покрие към 30% от потребностите на Mercedes-Benz от електрическа енергия в Германия. От Iberdrola съобщават, че по-голямата част от електрическата енергия, генерирана от Windanker, ще се търгува посредством дългосрочни PPA. Amazon също ще се зарежда от Windanker.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР